dijous, de juliol 03, 2008

Catalunya Is In The Air




Que pots fer quant no tens ni una trista raqueta de tenis per fer veure que toques la guitarra ? Doncs, convertir-te en una llegenda de l’Air Guitar.


Bàsicament l’air guitar és un art escènic de coreografia rockera en que el practicant simula les rascades a les cordes d’una guitarra imaginaria i els moviments rockers al ritme d’una cançó. No és jugar a ser estrella del rock sinó és ser una estrella del rock i aspirar algun dia a tindre air “groupies”.


Els orígens de l’air guitar, es troben en el festival de música i vídeo d’Oulu, a Finlàndia el 1996. Uns quants il.luminats van proposar aquesta activitat paral.lela al festival i de l’èxit que va tindre es va crear el Campionat del Món d’Air Guitar, que s’ha anat celebrant fins a l’actualitat. D’on va vindre l’inspiració per fer això no està del tot clara, encara que potser era algun fan del Joe Cocker que es va quedar extasiat al veure l’interpretació del With a Little Help From My Friends que va fer el Joe Cocker al festival de Woodstock.

El concurs consisteix en dos actuacions per participant. La primera és una cançó comú per a tots i la segona és la que porten mesos assajant davant del mirall i d'air fans imaginaris. Cada consursant disposa de air 60 segons per demostrar el seu air virtuosisme. Està totalment prohibit utilitzar altres instruments com l’air piano, l’air bateria i qualsevol altre que no sigui l'air guitarra.



L’air guitar és tot un món, i prova d’això es que es poden definir fins a 4 tipus d’escoles de tècnica d’air guitar: l’escola “ Airdiologia Artística”, on prima l’apropament filosòfic a l’air guitar i on es considera l’air guitar com una forma de meditació entre aires filosòfics, una experiència de purificació que allibera la ment. Després ens trobem amb l’escola “ Aire Pur de Rock’n’Roll “, que és la que busca imitar a la perfecció al “ guitar hero ”. La tercera és l’“ Air Extravaganza ”, que com deixa entreveure el nom és la del gran espectacle extravagant de l’aire on predominen tècniques de glam-rock amb els seus vestits cridaners i els seus moviments “xulescs” ( o fatxendes ). L’última i més recent és l’escola de l’“ Aire Futur ” on es combina el simple air guitar amb elements estrambòtics que no tenen res a veure amb la música.


Els dos últims anys el campionat ha estat dominat per un japonés anomenat Ochi "Dainoji" Yosuke, una bèstia de l’air guitar. Aquí teniu la seva actuació que li va valdre el primer lloc l’any 2006 interpretant la cançó dels Jets, Are You Gonna Be My Girl




El segon any en que hi va participar, va guanyar amb la cançó dels Offspring, Come Out and Play




No sé si influit pels aires de la tramuntana o pels de gregal , els catalans teniem l’any passat el nostre representant al campionat del món ( no sé si això significa que no hi ha selecció espanyola d’air guitar perquè no hi va anar cap participant ). En David Moreno, més conegut com a “ Moreno del Metal ” es va classificar en 8ena. posició del campionat mundial. Aquí podeu veure el vídeo de la seva meritòria participació






Un air applause !!!


La propera edició es realitzarà entre el 20 i el 22 d’agost a Oulu, així que ja sabeu...



La cançó del post és el hit Love Is In The Air de John Paul Young. Escocés de naixement i australià d’adopció, va començar al mon del showbusiness al musical Jesucrist Superstar.

Veient que la moguda a finals dels 70 seria la música disco, el 1978 va publicar el disc Love Is In The Air. A part de l’èxit que va tindre amb aquesta cançó poqueta cosa més va fer així que ha meitats dels 80’s va decidir fer alguna cosa més rockera però tampoc se’n va sortir.




1 comentari:

Noctas ha dit...

No ho havia vist mai això, i l'altre dia mirant "Tu sí que Vales" un programa d'allò més cutre de Telecinco un dels concursants varen fer un número d'aquest tipus. Tot un art..saludus i per cert ara mateix poso el link del teu blog en el meu..saludus