dilluns, de setembre 01, 2008

Post recolçat intel.lectualment per You Tube

El primer vídeo del You Tube fou aquest:

El protagonista que apareix en l’imatge és en Jawed Karim ( un dels 3 fundadors de You Tube ) i darrera seu podem veure uns elefants del zoo de San Diego. El vídeo va ser “ penjat ” el 23 d’abril de 2005. Petit pas amb el peu dret pel Jawed i un gran pas per a la comunitat, per a qualsevol comunitat.


I aquest és el segon vídeo “ deixat ” al You Tube, al mateix dia que l’anterior. Un altre petit pas amb el peu esquerre i un altre gran passejada per la comunitat.

L’autor és el mateix i pel contigut ens podem fer una idea de per on poden acabar els temes “ penjats ” al You Tube.


You Tube va obrir les portes a una nova manera de comunicar que fins aleshores gairebé no existia, donant l’oportunitat a tothom que tingués alguna cosa a dir o comunicar, a expresar-la i poder-la fer arribar a la gent que busca coses, ja siguin aquestes per omplir el seu bagatge intel.lectual o per omplir el seu temps d’oci, però també s’ha de comptar amb els “ perills ” que comporta la socialització de qualsevol cosa ( al igual que l’aparició dels blogs, on una persona com jo, pot dedicar el seu temps ociós a omplir el ciber espai amb posts com aquest ).


De vídeos, n’hi ha de totes classes i temàtiques, com dirien, n’hi ha de bons i de dolents, però el que encara espero conèixer és si existeix també amb els vídeos la llei natural que els condueix cap a la vellesa i després a la mort. I arribats els vídeos a les portes de la seva mort, cap on van: si és un vídeo bó amb moltes visites i grans crítiques aniria al cel virtual que seria un disc dur perpetu ?. I si per al contrari és un vídeo etiquetat com a dolent, aniria a l’infern virtual de la paperea de reciclatge ?

On van a parar els vídeos del You Tube ?


I qui vulgui veure el vídeo més vist a la història del You Tube ( encara que estigui acusat de cert frau pel nombre de visites, ja se sap del tema de l’intervenció de servidors que fan visites automàtiques) que vagi al següent enllaç http://www.youtube.com/watch?v=cQ25-glGRzI. Allí us trobareu amb el vídeo més vist fins al dia d’avui que és un vídeoclip de la cantant Avril Lavigne, amb més de 99 milions de visites.

El segon vídeo més vist, potser el primer sense utilitzar cap tipus d’estratègia, és el d’un ciutadà anònim que amb el seu “ Evolution Of The Dance ” ha aconseguit més de 97 milions de visites ( penseu que si cliqueu per veure el vídeo, sereu acusats d’incrementar el seu nombre de visites ). El vídeo és aquest:


Avui, amb tant de vídeo per aquí, la banda sonora del post la posen The Buggles amb el seu hit de l’any 1979, Video Killed The Radio Star. Posteriorment el van publicar el 1980 en el disc The Age Of Plastic.

Els components de la banda eren en Trevor Horn, Geoff Downes i en Bruce Woolley. En Trevor Horn i en Geoff Downes s’incorporarien el 1980 als Yes, primer només per col.laborar en el disc Drama però finalment van esdevindre membres de ple dret encara que amb la dissolució del grup, la seva aventura als Yes, també va finalitzar.


Com que la cosa va de vídeos, aquí en teniu un, on The Buggles van interpretar en directe per primera vegada en la història, la cançó Video Killed The Radio Star. L’esperat debut es va produïr el 2004, 25 anys després d’haver-la enregistrat, en el marc del concert “ The Princes Trust’s ” a Londres.

I aquí teniu la versió del disc per a qui la vulgui conservar:

http://rapidshare.com/files/141618093/Video_Killed_The_Radio_Star_-_The_Buggles.mp3


5 comentaris:

L'illa dels monstres ha dit...

ja haurien d'anar buscant una data al calendari per celebrar Sant YouTube, que això del santoral ja està antiquat i ranci a més no poder. Sant YouTube, Sant Google, Sant Napster Màrtir, Sant Emule, Sant DivX, i el Deú de tots ells: INTERNET

Noctas ha dit...

You Tube.Jo vull trenir una idea com aquesta a veure si venen els de Google me la compren i em retiro ja d'una vegada per totes...saludus

Efrem ha dit...

Déu meu! Quin fart de riure amb aquest home que balla! Estic a la biblioteca i no em podia aguantar el riure ahahah que bo!

Salutacions

Eva ha dit...

caram tu, mai m'havia parat a pensar quin deuria ser el primer video penjat a youtube...que curiós!

Unknown ha dit...

Bones
Davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre en els nostres blogs pengem l'Estelada. Una campanya que he començat sola i que necessita de tots. En el fons són les nostres cases virtuals. Passa'l . Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut