diumenge, de setembre 07, 2008

Hey! Mr. Jeff Tweedy, play a song for me


Fa 5 dies, pensava que Altea era un dels noms comercials d’una marca de cotxes, però no és així. Tampoc sabia que la bonica vila marinera ( que per cert, deu ser un dels llocs on hi ha més restaurants junts del món, així que si un està indecís per on anar a menjar, millor que no hi vagi perquè amb tanta oferta encara es posaria més nerviós ), està al costat de la mítica Benidorm.


I al mig d’aquest ambient, va sorgir un auditori, el d’Altea, on en Jeff Tweedy cantant i compositor del grup Wilco, va oferir un concert en solitari aquest divendres 5 de setembre.



Així que el mateix divendres, juntament amb dos amics i armats amb un ipod, ens vam encaminar cap Altea. Arribats al nostre destí inicial, que era un apartament a Benidorm, no ben bé com els que abans regalaven a la tele, però per passar una nit per allà no estava del tot malament.


Un dinar i una breu passejada per visualitzar la cosa aquesta que és Benidorm i cap Altea a fer unes cerveses prèvies al concert. Altea, i concretament el seu casc antic que es troba enclavat en mig d’un turó, converteix en múltiples miradors el final de cada carrer i ofereix vistes sobre la badia amb la sempre “ inexpugnable ” vista dels edificis extremadament alts de Benidorm en un extrem.


Amb tot això, en Jeff Tweedy va començar a interpretar les seves cançons i a fer-nos oblidar de vistes i carreteres per transportar-nos pels territoris i sensacions que li passaven pel seu cap quan va composar les cançons que va tocar. Quatre guitarres acústiques, una armònica, cinc focus i un micròfon és tot el que va necessitar per aconseguir-ho.


En principi, assistir a un concert d’un músic en solitari armat únicament amb una guitarra, té cert aire perillós i encara s’accentua més quan la majoria de cançons que tocaria serien cançons que no es van escriure per ser interpretades en solitari sinó que van ser concebudes per interpretar-les amb una banda de música, concretament els Wilco, que amb la subtilesa, matisos de ritmes de cadascú amb el seu instrument porten les cançons de la banda de Chicago, cap a rítmes plens.


En Jeff Tweedy va superar aquest perill que podia portar a que després de mitja hora d’haver iniciat el concert, et fa dir que ja en tens prou i que estaries millor en un altre lloc per molt Benidorm que sigui, però aquesta nit no va passar això i quan va acabar el concert, dessitjaves que tornés a sortir a l'escenari per tocar-ne una més abans d’anar-te’n.

En un auditori amb no més de 500 persones presenciant el concert, en Jeff es va fer seu l’escenari buit i l’anava omplint amb cadascuna de les cançons. Al final, va deixar de banda l’amplificació dels micròfons i amplificadors de guitarra i va interpretar dues cançons a peu de les butaques, donant per acabat un concert que no va decepcionar en absolut.


I després del concert i aprofitant “ que el Pisuerga passa per Valladolid ” ens vam embarcar en la nit “ benidormesa ” per comprobar les seves virtuts.


De tornada, una parada reglamentària a l’Ampolla per dinar i donar per finalitzada la temporada estiu 2008.


La cançó que es pot escoltar en el post d’avui es Pot Kettle Black del disc dels Wilco, Yankee Hotel Foxtrot. Concretament correspon a un altre concert en solitari que va fer en Jeff Tweedy aquest passat més d’Abril a Winnetka, com a suport a l’organització caritativa Letters for Santa.

Aquí en teniu l’enllaç http://rapidshare.com/files/143325019/Jeff_Tweedy__Pot_Kettle_Black_2008-04-05.mp3

1 comentari:

Noctas ha dit...

Me'n alegro que t'ho passessis bé en el concert. No conec Altea i tampoc Benidorm però pel que dius millor serà no anar-hi, a Altea, dic, perquè amb lo arruinat que estic,voldria entrar a tots els restaurants i no podria fer més que menjar el bocata de casa..en fi que Wilco és un dels grans grups..saludus