dissabte, de setembre 20, 2008

blue suede shoes in the air


Hi ha gent que diu que alguna vegada, mirant al cel, ha vist llums extranyes, hi ha altra gent que ha vist objectes no identificats i també hi ha gent que ha vist sabatilles esportives.



El Shoeffiti ( a.k.a. shoe tossing o shoe flinging ) consisteix en llançar unes sabatilles lligades pels cordons per a que quedin penjades en els cables de llum o telèfon que creuen els carrers.



Aquest fet, apareix als anys 90 als barris més degradats dels USA.

L’origen és difús i la finalitat no és del tot clara i respecte aquesta, ens podem trobar amb diferents teories referents a la seva aparició. Hi ha la teoria més extesa que diu que s’utilitzava per assenyalar els llocs de la ciutat on es venia droga ( teoria que va ser involuntariament recolçada per una carta que va fer l’alcalde de Los Angeles, on indicava als empleats que es tenien que dedicar a despenjar les sabates perquè eren senyals que feien els “ dealers ” de la droga ). Altres versions expliquen que es penjaven les sabatilles per commemorar la mort d’un membre d’alguna banda “ en acte de servei ”, altres versions apunten cap a una variant del graffiti ( i finalment una altra possibilitat recauria en el fet de fer-ho per imitació o per divertiment o per deixar una petjada personal a la ciutat ).



Si us trobeu davant d’unes sabatilles penjades en un cable que condueix electricitat, aneu amb compte i no intenteu despenjar-les perquè es diu que hi ha gent que ha mort electrocutada al intentar despenajar-les ( llegenda urbana o no, o un cafre ).



Una altra variant del shoefitti, és el Shoe Tree que consisteix en penjar sabatilles als arbres. Aquí la prova



La banda sonora del post és el Blue Suede Shoes. Encara que l’Elvis va popularitzar aquesta cançó, l’autor és en Carl Perkins i l’interpretació d’aquest, és la que podeu escoltar.


La cançó va ser enregistrada als estudis de la Sun Records el 1955 sota la producció d'en Sam Phillips. El 1956, en Carl Perkins va patir un accident amb el cotxe quan es dirigia cap uns estudis de televisió per enregistrar una actuació per al programa de l’Ed Sullivan i arrel de les lesions que va patir, va estar un any apartat de la música i va ser durant la seva recuperació que l’Elvis va popularitzar la cançó i així ell va perdre aquesta gran oportunitat.

Aquí en teniu l’enllaç:

http://rapidshare.com/files/146901376/Blue_Suede_Shoes_-_Carl_Perkins_-_Live_at_Gilley_s_1980.mp3


3 comentaris:

Teresa Bau ha dit...

Quin apunt tan interessant! Continues sorprenent com sempre :)

Noctas ha dit...

Del tot interessant. No coneixia en absolut aquesta pràctica de llençar les bambes per quedar suspeses en el cablejat de l'electricitat...saludus

L'illa dels monstres ha dit...

sempre ajuden a purificar l'aire unes sabates penjades...